Juleturen 2023

19 desember, 2023 av Lauritz Johan Eikli Rygh

Første helga i desember dro troppen på den årlige juleturen til blåhaug. Der var vi så heldige fordi troppsleder Henrik er utdannet kokk og lagde julemat i aller høyeste klasse. En ny ting som skjedde på årets tur var at vi hadde gjester fra andre grupper; én fra Bygdøyspeiderne og én fra Holmenkollen-Riis speidergruppe.

Siden dette er den årlige juleturen må vi selvsagt ha juletre! Derfor dro vi ut på lørdagen, for å jakte på juletre. Før vi fant treet tok vi selvsagt turen opp til en lite vann som ligger litt opp i skogen. Her er den en maling av Jesus på veggen, noe som passer ganske perfekt til juletemaet. På en eller annen måte greide vi å misforstå hverandre; dette førte til at Bøckman og stifinnene tok med seg et tre og Vandrerne tok med seg et annet tre. Da vi hadde hentet tre så gikk vi, som vi pleier, til Sandbakken Sportsstue. Her har de masse forskjellige bakverk.

Siden vi i troppen er så heldige, så lagde troppsleder Henrik julegrøt da vi var i skogen. Altså så spiste vi grøt, med mandel, rett etter at vi kom inn igjen. I år var det faktisk kokken selv som fikk mandelen. Det var veldig rart, fordi i år hadde han kjøpt enda større gave for å få den! Deretter pyntet vi treet (vi måtte velge ett av treerne), noen av speiderne tok noen merker og noen dro på butikken. Da alle hadde kommet tilbake fra hvor enn de var, enten om de var og lekte i skogen eller på butikkken, så var det duket for middag. Hvert år så spiser vi ribbe, Roy har de siste årene hjulpet Henrik med å lage denne ribben og hadde beordret at det skulle være dadler på siden. Et fantastisk måltid, en åpenbart høydepunkt.

En ting som alltid må med på speidertur, er leirbål. Etter at alle hadde spist seg gode og mette, så ventet vi en stund, før vi deretter hadde leirbål. Vi hadde en del forskjellige sanger og leker. Siden vi hadde juletre så måtte vi selvsagt gå rundt treet. Før vi avsluttet med sangleken så måtte vi ha litt merkeutdelinger og seremonier. I år var det mange merker og noen merkesnorer også. Roy fikk en gul-hvit merkesnor for at han har tatt 6 merker, Isak fikk en rød-hvit merkesnor for å ha tatt 12 merker og Lauritz fikk en grønn-hvit merkesnor for å ha tatt 18 merker.

Dette er alt i alt en tur som får oss i god julestemning. I tillegg er det en fantastisk slutt på dette speider-året. Vi ser fram til denne turen hvert år og gjør det selvsagt allerede til neste tur! Tusen takk blåhaug.

 

Nedenfor kan du se noen bilder fra turen